Logga
 

Badplats

Badplatsen i Vivsvstavarvstjärnen ligger i anslutning till Vivstavarvstjärns Camping.

Här badar många av lokalbefolkninge varma och soliga dagar. Tjärnen är känd för sitt rena och varma vatten. Badplatsen ligger i en backe omgärdad av tallar. Här finns plats både i solen och i den svalkande skuggan. Sandstranden inramas av en brygga och erbjuder både förmiddags- och eftermiddagssol.

Blir man sugen på fika eller glass så går det att köpa i campingens café & kiosk.

Tjärnen är resterna av en gammal istidsälv/flöde som har mynnat ut i fagerviken. Sjön har inget in- eller utflöde, utan allt vatten går genom sandåsen som Vivstavarvstjärns Camping ligger på. Vatten trycks från olika grundvatten magasin samt Indalsälven genom sanden, vilket ger klart vatten. Vattnet i Vivstavarvstjärnen får ungefär samma temperatur som marken det trycks igenom. Tjärnen är på sitt djupaste ställe c:a 10,5 meter djup men har ett genomsnitts djup kring 6 meter.

Behöver du parkera bilen så går detta bra utanför campingområdet. Timrå Kommun har parkeringen för badgäster till höger strax innan bommen. Här är det tillåtet att parkera från kl 08.00 - 22.00. Under natten är det förbjudet att parkera.

 

 

© Copyright 2018
Vivstavarvstjärns Camping

Vivstavarvstjärnen 1
861 33 Timrå

Telefon: 060-58 05 40
E-post: info@vivstavarvscamping.se
Organisationsnummer: 556914-5187