Logga
 

Aktiviteter

I vår omgivning och i vår närhet finns det mycket att göra. Här hittar du några av alla smultronställen. Fråga oss i receptionen om fler tips.

Thailändska paviljongen i Utanede

Kung Shulalongkorn (Rama V) av Siam besökte 1897 Sverige och Ragunda. Nästan exakt hundra år senare påbörjades bygandet av en paviljong till minne av kungens besök. Som ett exotiskt smycke i vitt och guld, mitt ute i skogen, står den där. Den enda i sitt slag utanför Thailand.
Läs mer på www.thaipaviljongen.se

Döda fallet- Sveriges genom tidernas största naturkatastrof.

Döda fallet som ligger ungefär 10 minuters bilfärd från Utanede.  I Döda fallet kan du studera jättegrytor, höra hur det kom sig att en hel sjö tömdes på sitt vatten och orsakade Sveriges genom tidernas största naturkatastrof. Har du tur kan ditt besök i Döda fallet dessutom bjuda på en åktur på vridläktaren www.dödafallet.se

Västanåfallet

Genom det vackra Västanåfallet kastar sig Eksjöåns vatten utför Mjällå-dalgångens branta sluttningar. Den sammanlagda fallhöjden på över 90 meter och naturen runt fallet präglas av bruksmiljö. Dalgången är av riksintresse för naturvården bland annat för de geologiska bildningarna, för en reproducernade havsöringsstam samt ovanliga växter & insekter.
Läs mer på www.vastanafallet.se

Birsta City & Birsta handelsområde

Birsta är Norrlands största köpcentrum, och Sveriges näst största handelsområde som delas upp i Västra och Östra Birsta. Området har över 160 butiker & restauranger.
Läs mer på www.birstacity.se

Ljustorp

Ljustorp erbjuder två dalgångar med en uppsjö av viloplatser för stressade själar. Leta dig in mot bergen och lugnet. Här kan du uppleva djur, natur, kultur, vandringsleder och massor av friluftsliv. Du besöker 2 dalgångar med 42 olika utflykter.
Läs mer på www.upplevljustorp.se

Merlo Slott

Europas nordligaste slott som uppfördes till sommarresidens åt träpatronen Fredrik Bünsow åren 1883-1885. Idag drivs SCA's arkiv i byggnaden och är öppen för visning vid fasta tillfällen sommartid. Den Engelska parken utanför slottet är öppen för allmänheten.
Mer info på telefon 060-59 41 61

Höga Kusten

Upplev världsarvet Höga Kusten. Möjligheterna är många och passar alla besökare, från blomsterälskaren till äventyraren och den badsugne. Ni hittar sandstränder, badklippor och äventyrliga bergsbestigningar, långa vandringsturer. Höga Kusten är det dramatiska landskapet med höga berg och fjärdar. Här kan du tydligt se spår av landhöjningen. När inlandsisen hade försvunnit sa var berggrunden fortfarande nedpressad 286 meter jämfört med idag.
Läs mer på www.hogakusten.com

Himlabadet

Äventyrsbad i centrala Sundsvall med Europas första Surfstream, vattenrutchbanor, bubbelpoler, ett härligt utomhusbad samt relaxavdelning för lugna stunder.
Läs mer på www.himlabadet.se

© Copyright 2018
Vivstavarvstjärns Camping

Vivstavarvstjärnen 1
861 33 Timrå

Telefon: 060-58 05 40
E-post: info@vivstavarvscamping.se
Organisationsnummer: 556914-5187